Zamieszczone przez Sebastian75
Coroczne przeglądy na SKP
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Jak u Was wygląda coroczny przegląd diagnostyczny na SKP w kwestii przejechania ścieżki diagnostycznej, a mianowicie - Wy sami siedzicie za kółkiem czy diagnosta?
U mnie na SKP gdzie od lat robię przeglądy jest 2 diagnostów i w zależności na którego się trafi to jeden każe jechać samemu i podaje komendy, a drugi każe wysiadać i samemu jedzie. Zirytował mnie właśnie ten drugi, pomijam kwestię, że wsiada za kółko nieswojego auta, to jeszcze sprawia wrażenie jakby średnio potrafił obsługiwać sprzęgło, aż mnie zabolało jak potraktował samochód mojej żony. Na moją uprzejmą uwagę, że sam chcę przejechać, zaczął się mądrować, że to on musi przejeżdżać.
Jak to jest u Was, czy jest jakiś przepis mówiący, że diagnosta ma siedzieć za kółkiem?
Zastanawia mnie to także w odniesieniu do głośnej sprawy z myjni samochodowej gdzie pracownik nie mający prawka przeparkowując auto klienta robił je, a ubezpieczyciel nie wypłacił odszkodowania bo "właściciel winien się upewnić czy wszyscy pracownicy mieli prawo jazdy".
-
-
Zamieszczone przez TwoBZastanawia mnie to także w odniesieniu do głośnej sprawy z myjni samochodowej gdzie pracownik nie mający prawka przeparkowując auto klienta robił je, a ubezpieczyciel nie wypłacił odszkodowania bo "właściciel winien się upewnić czy wszyscy pracownicy mieli prawo jazdy".
a u mnie zawsze diagnosta sam jedzie i to raczej zrozumiale.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TwoBJak to jest u Was
Po zmianie (likwidacja poprzedniej SKP), nadal sam obsługuję auto na przeglądach. Nie widzę też potrzeby, aby kogokolwiek wpuszczać za kierownicę.
Przez parę lat była w Poznaniu akcja darmowych badań przed zimą - a, że Favoritka to starsze auto, to korzystałem - tylko na jednej stacji - celowo inna niż ta, na którą zwykle jeździłem, diagnosta chciał samemu przeprowadzić auto przez ścieżkę badań.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
U nas zaś diagnosta sam wjeżdza na rolki i sprawdza chamulce,ma pilot w ręce i operuje tym całym majdanem.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Jetsem w Angolandzie od 7 lat. Tutaj jest nie do pomyślenia, żeby samemu przejeżdżać ścieżkę, ale to chyba bardziej ze względów bezpieczeństwa. Oni tu mają bzika na tym punkcie. Od paru lat robię przeglądy w jednym warsztacie I chłopaki mnie tu już znają. Dlatego na chwilę mogę nawet wejść na hale, bo normalnie to jest zakaz. Diagnosta jest od diagnozowania, a klient od picia kawy w poczekalni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PNo, to niech diagnozuje, czyli obserwuje wskazania przyrządów
Wszyscy mający xxx lat za kółkiem wsiadając do obcego auta już na pierwszy "rzut oka" wyczuwają jak działają urzadzenia (kiera z kolumną, pedały, fotel, włączniki, przełączniki, itd.)
Nie wszyscy dbaja o swoje pojazdy i w kabinie uprawiają "druciarstwo"O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuI to właśnie robi wsiadając za kierownicę sprawdzanego pojazdu i jadąc przez scieżkę diagnostyczn
Zamieszczone przez TwoBsprawia wrażenie jakby średnio potrafił obsługiwać sprzęgło, aż mnie zabolało jak potraktował samochód mojej żonySkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz